
Išelské rezy
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, kôrou a mandľami. Pridáme maslo a žĺtky a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme asi na 20 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto pomocou valčeka na plát hrubý asi 5 mm a formičkou vykrájame obdĺžniky. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Obdĺžniky necháme vychladnúť a zlepujeme k sebe džemom.
Polevy rozpustíme podľa návodov na obaloch a povrch zlepených obdĺžnikov do nich namočíme. Dozdobíme pistáciami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Špaldové cookies s kakaovými bôbmi

Čučoriedkové muffiny

Mikulášske rukavice

Krtkova torta – Dovolenka na krtinci

Hruškový tart s javorovým sirupom

Išelské tortičky
