
Makrónky
Zloženie
Príprava:
V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Potom krátko zašľaháme mandľovú múčku. Cesto rozdelíme na dva diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zvlášť zeleným a zvlášť modrým cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme makrónky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 110 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 90 °C
Rúru vypneme a makrónky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na zlepenie vyšľaháme náplne so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou, ktorou k sebe zlepíme vždy dve makrónky rovnakej farby.
Súvisiace recepty

Hroznové slimáčiky

Cupcakes s vanilkovým krémom

Cookies z čierneho kakaa

Škoricové sušienky

Makový závin so slivkami

Malinové pusinky
