
Muffiny s glazúrovanými jablkami
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mlieku rozmixujeme banán pomocou ponorného mixéra dohladka. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme mlieko s banánom, olej a sirup a metličkou vymiešame dohladka. Do formy vložíme košíčky a nanesieme do nich polovicu cesta. Pomocou lyžičky rozdelíme na cesto lieskovo-orieškovú nátierku alebo džem a zakryjeme zvyšným cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme jablká, pokvapkáme šťavou z citróna a polejeme 2 lyžicami rozpusteného masla premiešaného s 1 KL Vanilkovej pasty. Po krátkom ogrilovaní iba do zmäknutia, zasypeme jablká karamelovým trstinovým cukrom a necháme v rúre než skaramelizujú. Na povrch vychladnutých muffinov nanesieme ogrilované jablká.
Súvisiace recepty

Flambovaný trhanec
Jesenný orieškový chlebíček

Čokoládové cupcakes bez laktózy a lepku

Ovsené tyčinky

Muffiny pre pánov

Muffiny s karobom a makom
