
Slaný veniec
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, soľou, korením, vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme asi na 30 – 40 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme placku, do ktorej zabalíme kúsok párku alebo tvrdého syra. Poukladáme tesne vedľa do seba do tvaru venca na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou štetca alebo pierka potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Veniec necháme vychladnúť.
Do mištičiek pripravíme kečup. Cesnak olúpeme a roztlačíme lisom na cesnak. Majonézu zmiešame s Creme VEGA a cesnakom, prípadne dochutíme korením a podávame.
Súvisiace recepty

Kváskový chlieb

Pizza s tekvicou a prosciuttom

Rýchla pikantná polievka

Špaldový koreňový chlieb

Slaný opičí chlieb

Slaný závin na oslavu
