Flag

Éclairs s citrónovou polevou

asi 25 ks
Stredne náročné
80
Ako zamatové pohladenie chutia éclairs s jemným krémom s Premium Zlatým klasom s prírodnou vanilkou a Polevou v prášku s citrónovou arómou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 mlvoda
100 mlmlieko
80 gmaslo
10 gcukor
1 KLsoľ
125 gmúka hladká
4 ksvajce
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 mlmlieko
70 gcukor
4 ksžltok
150 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
2 - 3 PLvoda alebo mlieko
Ešte potrebujeme
2 ksplech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vyformujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len so 400 ml mlieka a 70 g cukru. Pridáme žĺtka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dohladka, postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a zašľaháme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Pečivo pozdĺžne prekrojíme a nanesieme náplň. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť.