Flag

Adventné sviečky

4 porcie
Jednoduché
60
Ozdobte si slávnostný stôl jedlými adventnými sviečkami alebo obdarujte svojich priateľov. S produktmi Dr. Oetker Red Velvet a Fondán to zvládne každý.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 ksvajce
Na náplň
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 gsmotana kyslá (15%)
Na ozdobenie
2 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie (Ø 6 cm)
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto so smotanou a vajcami šľahačom na najvyššom stupni dohladka podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Plát necháme vychladnúť.

3

Zmes na náplň, ktorá je súčasťou balenia, vyšľaháme so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.

4

Z plátu pomocou formičky vykrajujeme kolieska, ktoré zlepujeme v rôznych výškach náplňou k sebe, pričom náplňou ich potrieme aj po stranách. Strany sviečok potiahneme po obvode vyvaľkaným fondánom. Zo zvyšného fondánu vytvarujeme tečúci vosk a pripevníme na povrch sviečok. Časť fondánu zafarbíme žltou farbou a vytvoríme plameň. Odložíme do chladničky stuhnúť.