Flag

Ananásová torta

asi 12 porcí
Stredne náročné
105
Recept od Mirky van Gils Slavíkovej - sladučká torta plná sušeného ovocia s Marcipánom a kakaovým Fondánom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gkompót ananásový kúsky (hmotnosť po odkvapkaní)
250 gmaslo zmäknuté
250 gcukor
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčkyFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
5 ksvajce
350 gbrusnice sušené
350 gmarhule sušené (nakrájené na malé kúsky)
350 ghrozienka
100 gmandle nasekané nahrubo
250 gmúka hladká
100 gmandľová múka
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekFondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Pred prípravou cesta necháme najskôr kompót dôkladne odkvapkať na sitku. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, pastou, kôrou a soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme ananás, sušené ovocie a mandle a dôkladne premiešame. Pridáme múku zmiešanú s mandľovou múkou a kypriacim práškom a zamiešame. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 105 minút

Elektrická rúra: asi 160 °C

Teplovzdušná rúra: asi 140 °C

2

Tortu necháme vychladnúť. Potom ju vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a položíme ju na podnos.

3

Na ozdobenie vyvaľkáme pomocou váľka fondánovú hmotu na tenký plát a povrch a strany torty ním potiahneme. Z marcipánu vytvoríme kvietky a zo zvyšného odkrojeného fondánu vytvoríme lístočky a dozdobíme povrch torty.