Flag

BB Šuhajdy

asi 80 ks
Jednoduché
100
Tradičné šuhajdy z BB pudingu Dr. Oetker s krásnym hladkým a lesklým povrchom budú chutiť všetkým!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na dávkovanie čokoládovej zmesi aj orechovej náplne môžeme použiť cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Dávkovanie tak bude čistejšie a presnejšie.
Náš tip
Maslové keksíky môžeme nahradiť detskými piškótami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na čokoládovú zmes
100 gstužený tuk (Cera)
1 balenieBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
2 zarovnané PLcukor práškový
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Na náplň
100 mlmlieko
150 gorechy mleté
4maslové sušienky rozdrvené
200 gcukor práškový
1 PLrum
Na ozdobenie
50 gorechy vlašské
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
papierové košíčky Ø 4 cm
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu čokoládovej zmesi v miske nad parou rozpustíme stužený tuk (Cera). Postupne doň pridávame BB puding, práškový cukor, kakao, a rozmiešame metličkou. Polevu pripravíme podľa návodu na zadnej strane obalu, pridáme do zmesi a dôkladne premiešame.

2

Košíčky rozložíme na podnose a do každého nalejeme cca 1 KL čokoládovej zmesi a odložíme do chladničky asi na 15 minút stuhnúť. Zvyšnú čokoládovú zmes ohrievame nad parou, aby nám nestuhla.

3

Na náplň privedieme mlieko do varu a odstavíme. Do horúceho mlieka pridáme orechy, rozdrvené sušienky, práškový cukor a rum. Rozmiešame na hladkú zmes a necháme schladnúť.

4

Do každého košíčka dáme 1 KL orechovej náplne a zarovnáme.

5

Zvyšnú čokoládovú zmes premiešame (v prípade potreby zahrejeme opäť nad parou) a lyžičkou dávkujeme na orechovú zmes tak, aby ju zakryla a vytvorila hladký povrch.

6

Šuhajdy ozdobíme kúskami vlašských orechov a zdobením a necháme stuhnúť v chladničke.

Náš tip

  • Na dávkovanie čokoládovej zmesi aj orechovej náplne môžeme použiť cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Dávkovanie tak bude čistejšie a presnejšie.
  • Maslové keksíky môžeme nahradiť detskými piškótami.