SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bezlepkové brownies s čokoládovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Red Velvet

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Bezlepkové brownies s čokoládovou polevou

Na cesto:

200 g čokoláda horká kvalitná
60 g maslo
2 vajce
110 g cukor
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
3 zarovnaná PL Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
na špičku noža Sóda bikarbóna Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v hrnci vo vodnej pare rozpustíme čokoládu s maslom. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom a extraktom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kakaom a jedlou sódou. Nakoniec vmiešame čokoládu s maslom. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

2

Brownies necháme vo forme vychladnúť.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a brownies dozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Bezlepkové brownies s čokoládovou polevou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1005 kJ
240 kcal
1830 kJ
437 kcal
Tuk 14.60 g 26.55 g
Sacharidy 23.90 g 43.46 g
Bielkoviny 2.84 g 5.16 g