SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Cheesecake so slivkovým lekvárom

(0)
4 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Skvelý cheesecake s originálnou náplňou so slivkovým lekvárom a Premium Zlatým klasom Dr. Oetker. Ideálny na jesenné popoludnie.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Cheesecake so slivkovým lekvárom

Na cesto:

150 g múka hladká
štipka soľ
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
60 g cukor
125 g maslo zmäknuté

Na náplň:

200 g slivkový lekvár
250 g tvaroh polotučný
125 g mascarpone
200 g smotana kyslá
2 zarovnaná PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 vajce

Na ozdobenie:

400 g smotana kyslá
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 7 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme lekvár s tvarohom, mascarpone, kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajcia a ešte asi 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu položíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Doba pečenia: 60 Minút

4

Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ešte ďalších 60 minút.

5

Cheesecake necháme vychladnúť.

6

Na ozdobenie zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a vychladnutý cheesecake potrieme.

Nutričné hodnoty na recept Cheesecake so slivkovým lekvárom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2060kJ
492kcal
1072kJ
256kcal
Tuk 24.50g 12.76g
Uhľohydrát 36.72g 19.12g
Bielkoviny 17.68g 9.21g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.