Flag

Chlebová kvásková placka

asi 2 porcie
Jednoduché
60
Voňavá kvásková placka z Ražného kvásku Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred pečením môžeme placku dochutiť podľa vlastnej chuti bylinkami, nakrájanými olivami alebo sušenými paradajkami. Placku podávame ako prílohu alebo ju môžeme naplniť orestovaným mäsom a zeleninou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
1 zarovnaná KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
150 mlvoda vlažná
1 PLolej
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, droždím a kváskom. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka.  Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a pomocou váľka vyvaľkáme na plát s ø asi 30 cm. Plát preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Pred pečením môžeme placku dochutiť podľa vlastnej chuti bylinkami, nakrájanými olivami alebo sušenými paradajkami. Placku podávame ako prílohu alebo ju môžeme naplniť orestovaným mäsom a zeleninou.