Čokoládová torta s jahodami

(0)
4 22 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom Dr. Oetker a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Skutočne sviatočná!

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Čokoládová torta s jahodami

Na cesto:

2 ks bielok
2 ks žĺtok
2 zarovnané PL cukor
2 zarovnané PL múka polohrubá
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na krém:

100 g čokoláda horká
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 ml mlieko
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté
180 g cukor práškový
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobenie:

100 g jahody čerstvé

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 minút

(25 minut každý korpus)

2

Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1863 kJ
445 kcal
913 kJ
218 kcal
Tuk 26.34 g 12.91 g
Sacharidy 27.32 g 13.39 g
Bielkoviny 4.08 g 2.00 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie