SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládová torta s jahodami

(0)
4 16 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom Dr. Oetker a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Skutočne sviatočná!

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minút

Prísady

Prísady

na recept Čokoládová torta s jahodami

Na cesto:

2 ks bielok
2 ks žĺtok
2 zarovnané PL cukor
2 zarovnané PL múka polohrubá
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na krém:

100 g čokoláda horká
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 ml mlieko
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté
180 g cukor práškový
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobenie:

100 g jahody čerstvé

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

(25 minut každý korpus)

2

Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1863 kJ
445 kcal
913 kJ
218 kcal
Tuk 26.34 g 12.91 g
Sacharidy 27.32 g 13.39 g
Bielkoviny 4.08 g 2.00 g