SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládová torta s jahodami

(0)
5 6 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom Dr. Oetker a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Skutočne sviatočná!

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládová torta s jahodami

Na cesto:

2 ks bielok 3x
2 ks žĺtok   3x
2 zarovnané PL cukor 3x
2 zarovnané PL múka polohrubá 3x
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker 3x
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker 3x

Na krém:

100 g čokoláda horká
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 ml mlieko
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 g maslo zmäknuté
180 g cukor práškový
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
3 PL džem jahodový
300 g jahody čerstvé

Na ozdobenie:

100 g jahody čerstvé

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

(25 minut každý korpus)

2

Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1888kJ
451kcal
934kJ
223kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.