SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládová torta so slivkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre sviatočné chvíle

asi 16 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládová torta so slivkami

Na mrveničkové cesto:

100 g múka hladká
75 g cukor
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
75 g maslo zmäknuté

Na piškótové cesto:

3 vajce
4 PL voda
150 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g múka hladká
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
90 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 ml rum

Na slivkovú náplň:

385 g kompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíček Tortové želé číre Dr. Oetker
200 ml šťava z kompótu
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

Na šľahačkovú náplň:

400 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda horká strúhaná

Na ozdobenie:

1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme.

2

Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky.

5

Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

6

Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty.

7

Fondán vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na plát s priemerom asi 30 cm. Fondán nanesieme na tortu a zľahka pritlačíme. Vzniknuté cípy odstrihneme nožničkami (obr. 1). Tortu pomocou sitka posypeme kakaom a nožom rovnomerne rozotrieme aj po stranách torty.

8

Zo zvyšku fondánu vytvoríme hviezdičky (obr. 2) a tortu ozdobíme.

9

Do podávania odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta so slivkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1491 kJ
356 kcal
1043 kJ
249 kcal
Tuk 15.45 g 10.81 g
Uhľohydrát 46.81 g 32.73 g
Bielkoviny 4.31 g 3.01 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.