SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládová torta so slivkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre sviatočné chvíle

asi 16 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládová torta so slivkami

Na mrveničkové cesto:

100 g múka hladká
75 g cukor
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
75 g maslo zmäknuté

Na piškótové cesto:

3 vajce
4 PL voda
150 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g múka hladká
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
90 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
100 ml rum

Na slivkovú náplň:

385 g kompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíček Tortové želé číre Dr. Oetker
200 ml šťava z kompótu
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

Na šľahačkovú náplň:

400 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda horká strúhaná

Na ozdobenie:

1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu mrveničkového cesta v mise zmiešame múku s cukrom, škoricovým cukrom a pridáme maslo alebo margarín. Ručne vypracujeme mrveničku. Nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme.

2

Na prípravu piškótového cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a krátko zašľaháme na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto nanesieme na mrveničkové cesto a rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Korpus necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Do želé ihneď vmiešame slivky.

5

Korpus uvoľníme z formy a papier na pečenie stiahneme. Korpus raz pozdĺžne rozrežeme. Spodný korpus pokvapkáme polovicou rumu. Nanesieme slivkovú náplň, uhladíme, zakryjeme druhou polovicou korpusu a pokvapkáme zvyšným rumom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

6

Na prípravu šľahačkovej náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou opatrne vmiešame čokoládu a nanesieme na vrchný korpus a po stranách torty.

7

Fondán vyvaľkáme na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na plát s priemerom asi 30 cm. Fondán nanesieme na tortu a zľahka pritlačíme. Vzniknuté cípy odstrihneme nožničkami (obr. 1). Tortu pomocou sitka posypeme kakaom a nožom rovnomerne rozotrieme aj po stranách torty.

8

Zo zvyšku fondánu vytvoríme hviezdičky (obr. 2) a tortu ozdobíme.

9

Do podávania odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládová torta so slivkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1491kJ
356kcal
1043kJ
249kcal
Tuk 15.45g 10.81g
Uhľohydrát 46.81g 32.73g
Bielkoviny 4.31g 3.01g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.