SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

bez pečenia

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom

Na korpus:

1 polovica balíčka Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g cereálne čokoládové lupienky
25 g maslo

Na náplň:

2 balenia Želatína v plátkoch Dr. Oetker (12 plátkov)
500 g tvaroh polotučný mäkký
150 g jogurt ananásový
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra z 1 citróna (nastrúhaná)
2 PL citrónová šťava
430 g kompót ananásový
200 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

200 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
150 g cereálne čokoládové lupienky
1 polovica balíčka Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

valček na cesto
papier na pečenie
tortová forma (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu necháme 2 polevy rozpustiť podľa návodu na obale. Čokoládové lupienky jemne rozdrvíme valčekom a vmiešame spolu so zmäknutým maslom alebo margarínom do 1 a ½ balíčka rozpustenej polevy (polovicu jednej polevy odložíme nabok na dozdobenie torty).

2

Na podnos s papierom na pečenie alebo s tortovou krajkou položíme kruhový okraj otváracej tortovej formy, nanesieme dovnútra čokoládovú zmes a pomocou lyžice ju rovnomerne rozotrieme a pevne pritlačíme ku dnu. Odložíme do chladničky.

3

Na prípravu náplne namočíme želatínu do studenej vody. Tvaroh dobre premiešame s jogurtom, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme ananás aj so šťavou. Želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami ochuteného tvarohu a potom vmiešame do zvyšku tvarohovej hmoty.

4

Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohovej hmoty. Tvarohovú náplň rozotrieme na čokoládový korpus a uhladíme povrch. Tortu odložíme asi na 1– 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme a odstránime formu.

5

Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a povrch torty ozdobíme. Dozdobíme čokoládovými lupienkami a polevou.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 980kJ
234kcal
595kJ
142kcal
Tuk 14.11g 8.55g
Uhľohydrát 12.36g 7.49g
Bielkoviny 5.50g 3.33g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.