Flag

Dobošové rezy

asi 36 ks
Stredne náročné
75
Vláčne a úplne jednoduché rezy, piškótové pláty natreté čokoládovým krémom zo Zlatého klasu Dr. Oetker a poliate polevami.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Rezy chutia najlepšie, keď ich necháme do druhého dňa v chladničke.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
750 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
300 gcukor práškový
100 gmaslo zmäknuté alebo margarín
3 ksvajce
150 mlmlieko
Na krém
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
900 mlmlieko polotučné
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
100 gčokoláda na varenie
375 gmaslo zmäknuté
200 gcukor práškový
Na ozdobenie
1 polovica balíčkaPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva mliečna Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva mliečna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo a vajce rozmiešané v mlieku a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov a každý vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pomocou váľka plát prenesieme na dno obráteného, vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 9 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení plát ihneď stiahneme z plechu, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

3

Rovnakým spôsobom upečieme aj ďalších 5 plátov.

4

Na prípravu krému uvaríme puding s mliekom podľa návodu na obale, namiesto cukru použijeme vanilkový cukor. Do horúceho pudingu vmiešame nalámanú čokoládu a necháme ju úplne rozpustiť. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme šľahačom na strednom stupni do peny, do ktorej po častiach zašľaháme vychladnutý puding.

5

Upečené pláty zlepíme krémom a necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť.

6

Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch polejeme mliečnou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pofŕkame tmavou polevou. Pred podávaním nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na rezy a podávame.

Náš tip

  • Rezy chutia najlepšie, keď ich necháme do druhého dňa v chladničke.