Flag

Domáci kváskový chlieb

1 bochník
Stredne náročné
185
Dokonalý, doma upečený chlieb s jemne kyslastou kváskovou chuťou a vôňou s Ražným kváskom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gražná múka
350 gmúka hladká pšeničná
1,5 KLsoľ
1 zarovnané KLcukor
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
400 mlvoda vlažná
Na potretie a posypanie
trochuvoda
semienka alebo rasca
Okrem toho potrebujeme
forma chlebová (30 × 11 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vo väčšej mise zmiešame obe múky so soľou, cukrom, droždím a kváskom.  Postupne pridávame vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto, ktoré dôkladne premiesime. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ešte raz prepracujeme a prenesieme do formy vyloženej papierom na pečenie.

2

Povrch potrieme vodou, posypeme semienkami alebo rascou a pozdĺžne narežeme ostrým nožom. Chlieb necháme ešte hodinu kysnúť vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

3

Potom znížime teplotu a pečieme asi 30 minút.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Chlieb vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.