SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dúhová torta so srdiečkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre rozžiarený úsmev

asi 12 porcí

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Dúhová torta so srdiečkami

Na cesto:

6 ks žĺtok
160 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
6 ks bielok
150 g múka polohrubá
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker

Na náplň:

500 g maslo zmäknuté
350 g cukor práškový
3 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 ml mlieko (vlažné)
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 polovica balíčka Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4

Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5

Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6

Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Dúhová torta so srdiečkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2307 kJ
551 kcal
1830 kJ
437 kcal
Tuk 35.03 g 27.81 g
Uhľohydrát 29.88 g 23.71 g
Bielkoviny 2.48 g 1.97 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.