SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dúhová torta so srdiečkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre rozžiarený úsmev

asi 12 porcí

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Dúhová torta so srdiečkami

Na cesto:

6 ks žĺtok
160 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
6 ks bielok
150 g múka polohrubá
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker

Na náplň:

500 g maslo zmäknuté
350 g cukor práškový
3 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 ml mlieko (vlažné)
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 polovica balíčka Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4

Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5

Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6

Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Dúhová torta so srdiečkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2307kJ
551kcal
1830kJ
437kcal
Tuk 35.03g 27.81g
Uhľohydrát 29.88g 23.71g
Bielkoviny 2.48g 1.97g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.