Flag

Džem z lesného ovocia kreatívne na 3 spôsoby

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
30
Pripravte si lahodný džem rýchlo a chutne s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker a pridajte čili a čokoládu alebo vytvorte nátierku!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgzmes lesného ovocia (očistené)
1 kslimetka chemicky neošetrená
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie. Pridáme kôru a šťavu z limetky. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Prísady podľa chuti a nálady

Na prípravu džemu z lesného ovocia s čokoládou a čili pridáme do zmesi pred plnením do pohárov 100 g čokolády nalámanej na kúsky a 0,5 KL čili korenia. Dôkladne premiešame, odoberieme prípadnú penu a plníme do pohárov.


Na prípravu nátierky „curd“ z lesného ovocia do uvarenej ovocnej zmesi pridáme 100 ml smotany na šľahanie, 50 g masla a trochu mletej škorice. Dôkladne premiešame, odoberieme prípadnú penu a plníme do pohárov. Curd skladujeme v chladničke max. 1 mesiac.