Éclairs s čokoládovou polevou

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Klasický francúzsky zákusok z odpaľovaného cesta a jemného krému z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou od Dr. Oetker!

asi 25 ks

stredná obťažnosť 60 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Éclairs s čokoládovou polevou

Na cesto:

100 ml voda
100 ml mlieko polotučné
80 g maslo
10 g cukor
0,5 zarovnané KL soľ
125 g múka hladká
4 ks vajce veľkosť M

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 ml mlieko polotučné
70 g cukor
4 ks žĺtok
150 g maslo zmäknuté

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrárske vrecko s úzkou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s mliekom, maslom, cukrom a soľou. Zmes odstavíme, pridáme múku a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, po jednom pridáme rozšľahané vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko so zrezanou špičkou naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme tyčinky dlhé asi 9 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 20 minút

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne zmiešame Zlatý klas so 100 ml mlieka, cukrom a žĺtkami. 300 ml mlieka privedieme do varu. Polovicu horúceho mlieka prilejeme do zmesi so Zlatým klasom a rozmiešame dohladka. Zmes prelejeme do kastrólika k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý krém. Krém prelejeme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Krém krátko prešľaháme a postupne pridávame maslo a šľaháme dohladka. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka s úzkou špičkou, v spodnej časti pečivo špičkou na dvoch miestach prepichneme a naplníme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

4

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch Éclairs polejeme. Polevu necháme stuhnúť.

Pre ideálnu konzisteciu odpaľovaného cesta odporúčame pridávať rovnaký objem vajec aký je objem vody a mlieka. V prípade Eclairs teda k 200 ml vody a mlieka pridáme 200 g vajec.

Nutričné hodnoty na recept Éclairs s čokoládovou polevou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 628 kJ
150 kcal
1047 kJ
250 kcal
Tuk 10.96 g 18.27 g
Sacharidy 10.14 g 16.90 g
Bielkoviny 2.80 g 4.67 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie