SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Extra jablkovo-cviklový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Džem s extravagantnou farbou a chuťovou kombináciou si rýchlo pripravíte s Gelfixom Extra 2:1 Dr.Oetker. Recept pripravila foodblogerka LaPetit.

4 poháre à 300 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Extra jablkovo-cviklový džem

Prísady:

200 g cvikla
800 g jablká (olúpané a nakrájané na malé kocky)
50 ml citrónová šťava
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor (biely alebo trstinový)

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu cviklu olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Vložíme do hrnca, pridáme jablká a asi 5 minút povaríme do mäkka. Odstavíme a ponorným mixérom všetko rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Extra jablkovo-cviklový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2633kJ
629kcal
670kJ
160kcal
Tuk 0.88g 0.22g
Uhľohydrát 158.98g 40.35g
Bielkoviny 1.61g 0.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.