SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablkovo-cviklový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa :( )
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Džem s chuťovou kombináciou jabĺk a cvikly si jednoducho a rýchlo pripravíte i Vy s Pektínom Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka LaPetit.

asi 8 poháre à 300 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablkovo-cviklový džem

Prísady:

500 g cvikla
2 kg jablká (olúpané a nakrájané na malé kocky)
100 ml citrónová šťava
1 balíček Pektín Dr. Oetker
700 g cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu cviklu olúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Vložíme do hrnca, pridáme jablká a asi 5 minút povaríme do mäkka. Odstavíme a ponorným mixérom všetko rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Jablkovo-cviklový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2064kJ
493kcal
498kJ
119kcal
Tuk 1.09g 0.26g
Uhľohydrát 126.56g 30.50g
Bielkoviny 1.96g 0.47g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.