Flag

Jahodový džem s octom balsamico

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Netradičná chuť jahôd s balsamikem v džemu vďaka Pektínu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Výborne sa hodí k jemným syrom a krekerom či toastom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgjahody (očistené a rozmixované)
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
500 gcukor
3 PLocot balsamico krémový
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody. Pridáme kyselinu a ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu, prilejeme ocot balsamico a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Výborne sa hodí k jemným syrom a krekerom či toastom.