Flag

Jarná čokoládová torta

asi 12 porcií
Jednoduché
90
Jarná čokoládová torta ozdobená marcipánom nielen pre nedeľnú pohodu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tortu môžeme ozdobiť jedlými jarnými kvetmi, ako sú fialky, sedmokrásky alebo nechtík.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1,5 KLinstantná káva
350 mlvoda vriaca
250 gmaslo
200 gčokoláda horká kvalitná 70 %
250 gcukor práškový
3 ksvajce
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
240 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
0,25 KLsoľ
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Na polevu
200 gčokoláda horká kvalitná 70 %
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 KLmaslo
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.

Náš tip

  • Tortu môžeme ozdobiť jedlými jarnými kvetmi, ako sú fialky, sedmokrásky alebo nechtík.