SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jarná čokoládová torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jarná čokoládová torta ozdobená marcipánom nielen pre nedeľnú pohodu.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jarná čokoládová torta

Na cesto:

1,5 KL instantná káva
350 ml voda vriaca
250 g maslo
200 g čokoláda horká kvalitná 70 %
250 g cukor práškový
3 vajce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
240 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
30 g Holandské kakao Dr. Oetker
0,25 KL soľ

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker

Na polevu:

200 g čokoláda horká kvalitná 70 %
200 ml smotana na šľahanie (33%)
1 KL maslo

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 24 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.

Nutričné hodnoty na recept Jarná čokoládová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2885 kJ
689 kcal
1474 kJ
352 kcal
Tuk 40.66 g 20.74 g
Uhľohydrát 44.72 g 22.81 g
Bielkoviny 12.33 g 6.29 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.