Flag

Kornúty s ružovým krémom

asi 5 porcií
Jednoduché
60
Krémové pokušenie nielen na Valentína so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
300 mlmlieko plnotučné
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
3 zarovnané KLcukor práškový
60 gmaslo
100 gmascarpone alebo odtučneného tvarohu
1granátové jablko
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Na polevu
90 gčokoláda horká
2 KLkokosový olej
Na ozdobenie
Zdobenie pestré Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
5 ksoblátkový kornútik na zmrzlinu
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré  Dr. Oetker
1

Na prípravu dezertu uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrami podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame maslo a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone alebo tvaroh a vymiešame dohladka. Z granátového jablka vyberieme zrnká a pár si ich odložíme na ozdobenie. Zvyšné pomocou ponorného mixéra rozmixujeme, precedíme cez sitko a v kastróliku s trochou cukru zredukujeme na hustý sirup. Sirup vmiešame do krému aj s trochou farby a uložíme do chladničky.

2

Na polevu v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom. Do polevy namočíme okraje alebo špičky kornútov, posypeme zdobením a necháme v chladničke zatuhnúť. Trochu polevy môžeme naliať do vnútra kornútov.

3

Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme do kornútov. Povrch ozdobíme odloženými zrnkami granátového jablka.