Krémová ovocná torta

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jedinečná náplň z pomarančového džúsu, Zlatého klasu Dr.Oetker, Crème Olé Dr.Oetker a mascarpone.

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Krémová ovocná torta

Na cesto:

4 ks vajce
120 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 g múka polohrubá
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
40 g Holandské kakao Dr. Oetker preosiate

Na ovocnú náplň:

500 ml pomarančový džús 100 %
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
250 g mascarpone
1 balíček Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
3 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker

Na polevu:

100 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: 170 °C

Doba pečenia: 35 minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu ovocnej náplne v kastróliku zmiešame džús s cukrom a Zlatým klasom, privedieme do varu a minútu povaríme do zhustnutia. Náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s mascarpone, Crème Olé a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Odstránime formu. Krémom potrieme povrch a strany torty a uhladíme. Tortu odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

5

Na prípravu polevy v kastróliku zohrejeme smotanu. Odstavíme a nalámeme [A1] do nej polevu. Za stáleho miešania vymiešame dohladka, kým sa poleva úplne nerozpustí. Polevu nalejeme na povrch torty, uhladíme a necháme ju čiastočne stiecť po okrajoch.

Nutričné hodnoty na recept Krémová ovocná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2252 kJ
538 kcal
1072 kJ
256 kcal
Tuk 29.32 g 13.96 g
Sacharidy 36.00 g 17.15 g
Bielkoviny 13.62 g 6.48 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie