SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Krémová ovocná torta

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jedinečná náplň z pomarančového džúsu, Zlatého klasu Dr.Oetker, Crème Olé Dr.Oetker a mascarpone.

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Krémová ovocná torta

Na cesto:

4 vajce
120 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 g múka polohrubá
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
40 g Holandské kakao Dr. Oetker preosiate

Na ovocnú náplň:

500 ml pomarančový džús 100 %
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
250 g mascarpone
1 balíček Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
3 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker

Na polevu:

100 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 35 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, prenesieme na podnos a okolo neho upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu ovocnej náplne v kastróliku zmiešame džús s cukrom a Zlatým klasom, privedieme do varu a minútu povaríme do zhustnutia. Náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s mascarpone, Crème Olé a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Odstránime formu. Krémom potrieme povrch a strany torty a uhladíme. Tortu odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

5

Na prípravu polevy v kastróliku zohrejeme smotanu. Odstavíme a nalámeme [A1] do nej polevu. Za stáleho miešania vymiešame dohladka, kým sa poleva úplne nerozpustí. Polevu nalejeme na povrch torty, uhladíme a necháme ju čiastočne stiecť po okrajoch.

Nutričné hodnoty na recept Krémová ovocná torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2252kJ
538kcal
1072kJ
256kcal
Tuk 29.32g 13.96g
Uhľohydrát 36.00g 17.15g
Bielkoviny 13.62g 6.48g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.