Flag

Laskonky

asi 20 - 25 ks
Jednoduché
115
Príprava snehového cesta nebola nikdy jednoduchšia! Prvotriedne 100% sušené pasterizované vaječné bielky Dr. Oetker z chovov sliepok vo voľnom výbehu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
100 gkokos strúhaný
Na krém
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker (súčasť balenia)
400 - 500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker (súčasť balenia)
1

V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3

Na zlepenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplní, ktorou k sebe zlepíme vždy dve laskonky.