Flag

Maková torta s limetkovo-citrónovou náplňou

asi 12 porcií
Jednoduché
85
Lahodná maková torta so sviežou Limetka-citrón náplňou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksžltok
150 gcukor práškový
100 mlmlieko
150 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
2 PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 balíček100 % Mak mletý Dr. Oetker
5 ksbielok
Na náplň
400 - 500 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekLimetka-citrón náplň Dr. Oetker
Na ozdobenie
citrón
limetka
lístky mäty čerstvé
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Limetka-citrón náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou, Gustinom a makom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a 2× pozdĺžne prekrojíme.

3

V mise vyšľaháme šľahačom smotanu s náplňou podľa návodu na obale. Náplň rozdelíme na tri časti a jednotlivé korpusy potrieme a vrstvíme na seba.

4

Citrón a limetku nakrájame na tenké plátky a tortu ozdobíme. Pridáme lístky mäty a odložíme do chladničky stuhnúť.