Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vajcia, maslo a pastu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 30 minút odležať v chladničke.
Polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme pomocou váľka a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Cesto rovnomerne pritlačíme ku dnu a k okrajom formy a na niekoľkých miestach vidličkou poprepichujeme.
Do jahodového džemu vmiešame čokoládové kúsky a nanesieme na cesto vo forme. Zo zvyšného cesta vyvaľkáme plát, ktorý nakrájame na pásiky široké 2 cm. Pásiky poukladáme zvislo asi 1 cm od seba. Každý druhý pásik v polovici prehneme. Položíme cez ne vodorovné pásiky a tie preložené preložíme späť a vytvorí sa mriežka. Postup opakujeme, kým nebude pokrytý celý koláč. Presahujúce cesto odrežeme. Vložíme do predhriatej fritézy a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie