Flag

Makové hviezdičky

25 ks
Jednoduché
30
Chrumkavé makové hviezdičky s dvoma druhmi džemu, ktoré sú ideálne na vianočné obdobie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
275 gmúka hladká
25 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
30 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
3 ksžltok
200 gmaslo zmäknuté
Na náplň
100 gdžem malinový alebo ríbezľový
100 gdžem marhuľový
Okrem toho potrebujeme
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky (ø 7 a 3 cm)
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so škrobom, makom, cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a povykrajujeme väčšou formičkou. Do polovice hviezdičiek povykrajujeme menšie hviezdičky. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Pečivo necháme vychladnúť. Potom zlepujeme džemom k sebe.