Flag

Makovo-medové kocky

asi 15 ks
Stredne náročné
100
Rozprávkový dezert so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na medové pláty
250 gmúka hladká
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
1 PLmed tekutý
Na makové cesto
4 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
40 gmaslo zmäknuté
2 PLmlieko
1 KLcitrónová šťava
90 gmúka polohrubá
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
80 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na krém
500 mlmlieko polotučné
1,5 baleniaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
4 zarovnané PLcukor práškový
170 gmaslo zmäknuté
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 KLrum
Na potretie a pokvapkanie
4 PLdžem marhuľový
3 PLrum
3 PLcitrónová šťava
Na polevu a posypanie
2 baleniaPoleva svetlá Dr. Oetker
2 KLkokosový olej
1 KLmaslo
mak celý
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu medového cesta v mise zmiešame múku so sódou a cukrom. Pridáme vajce, maslo a med a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zakryjeme a necháme asi 30 minút odpočívať.

2

Na prípravu makového cesta v mise vyšľaháme vajce s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, mlieko, šťavu, múku zmiešanú so sódou, kôrou a makom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Necháme vychladnúť.

4

Medové cesto rozdelíme na polovicu. Každú polovicu vyvaľkáme na plát 20 x 30 cm. Pláty prenesieme na papiere na pečenie a na dnách plechu postupne upečieme pri rovnakej teplote 15 minút. Necháme vychladnúť.

5

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas z mlieka a cukru podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s vanilkovou pastou a rumom dohladka a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas.

6

Na potretie zmiešame v miske džem s rumom a zahrejeme ho v mikrovlnke. Medový plát potrieme polovicou džemu a nanesieme polovicu krému a uhladíme. Zakryjeme makovým plátom, ktorý potrieme zvyšným džemom a nanesieme zvyšný krém a uhladíme. Zakryjeme druhým medovým plátom, povrch plátu pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do chladničky stuhnúť. Potom koláč zaťažíme a necháme najlepšie cez noc v chladničke.

7

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Vmiešame do nej kokosový olej a maslo a dôkladne premiešame. Povrch koláča potrieme polevou a posypeme makom.