SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Makový cheesecake s citrónovým krémom

(0)
4 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý makový cheesecake s pikantným nádychom citrónového krému osladený brezovým cukrom.

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Makový cheesecake s citrónovým krémom

Na korpus:

60 g kokos strúhaný
90 g mandle mleté
2 zarovnané PL cukor brezový
štipka soľ
70 g maslo rozpustené

Na náplň:

2 zarovnané PL mak celý
200 ml voda
400 g smotanový syr bez príchute
250 g ricotta
4 zarovnané PL cukor brezový
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
4 vajce

Na krém:

2 vajce
šťava z 1 citróna
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
8 zarovnaných PL cukor brezový
50 g maslo

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame kokos s mandľami, brezovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy. Pomocou lyžice korpus dôkladne pritlačíme k dnu formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: 10 Minút

2

Na prípravu náplne v kastróliku asi 5 minút povaríme mak s vodou. Mak scedíme a necháme vychladnúť.

3

V mise metličkou vymiešame syr s ricottou, cukrom, kôrou, šťavou a vajcami dohladka. Nakoniec vmiešame mak. Náplň nanesieme na predpečený korpus a uhladíme. S formou niekoľkokrát klepneme o pracovnú plochu, aby sme vyhnali nežiaduce bublinky. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1. Do spodnej časti rúry umiestnime hlboký plech s vodou, aby bol cheesecake vláčny.

Doba pečenia: 50 Minút

4

Cheesecake necháme vychladnúť a odložíme vo forme najlepšie do druhého dňa do chladničky.

5

Na prípravu citrónového krému v mise metličkou vymiešame vajcia so šťavou, kôrou a cukrom. Misu vložíme do vodného kúpeľa, pridáme maslo a asi 10 minút za stáleho miešania zahrievame do zhustnutia. Hotový krém prelejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme vychladnúť. Potom uchovávame v chladničke.

6

Pred podávaním cheesecake mierne potrieme citrónovým krémom.

Nutričné hodnoty na recept Makový cheesecake s citrónovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1599 kJ
382 kcal
996 kJ
238 kcal
Tuk 24.41 g 15.16 g
Uhľohydrát 23.22 g 14.42 g
Bielkoviny 11.84 g 7.35 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.