SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Makový závin so slivkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

z babičkinho receptára

1 závin

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Makový závin so slivkami

Na cesto:

300 g múka polohrubá
1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
štipka soľ
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g maslo rozpustené a vychladnuté
125 ml mlieko vlažné
1 ks žĺtok

Na náplň:

200 g slivky
70 g cukor
2 zarovnané PL strúhanka
200 g hotová maková náplň

Na potretie:

1 vajce

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a žĺtok a ručne vypracujemedohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne zmiešame slivky s cukrom.

3

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 x 40 cm. Plát posypeme strúhankou, nanesieme slivky a potrieme makovou náplňou. Kratšie kraje plátu prehneme dovnútra asi o 2 cm, aby nám nevyliezla náplň a plát zrolujeme od dlhšieho kraja. Závin prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Povrch závinu potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

4

Závin necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme pocukrovať.

Nutričné hodnoty na recept Makový závin so slivkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 10919kJ
2608kcal
946kJ
226kcal
Tuk 96.40g 8.34g
Uhľohydrát 398.98g 34.51g
Bielkoviny 47.82g 4.14g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.