SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marcipánový adventný kalendár

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

tešíme sa na Ježíška

24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Marcipánový adventný kalendár

Na cesto:

2 balenia Marcipán Dr. Oetker
30 g cukor práškový
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
50 g marhule sušené
50 g mandle
50 g orechy lieskové

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1 balenie Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker

Na prípravu adventného kalendára potrebujeme:

stužka
etiketa s číslicami 1-24
hodvábny papier
farebný celofán

preparation

príprava

1

Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.

2

Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.

3

Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.

4

Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihneme kolieska (priemer kolieska závisí od veľkosti bonbónov). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.

5

Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára

Nutričné hodnoty na recept Marcipánový adventný kalendár

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 603 kJ
144 kcal
1884 kJ
450 kcal
Tuk 7.13 g 22.28 g
Sacharidy 16.95 g 52.98 g
Bielkoviny 1.08 g 3.39 g