SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marcipánový adventný kalendár

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

tešíme sa na Ježíška

24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Marcipánový adventný kalendár

Na cesto:

2 balenia Marcipán Dr. Oetker
30 g cukor práškový
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
50 g marhule sušené
50 g mandle
50 g orechy lieskové

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1 balenie Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker

Na prípravu adventného kalendára potrebujeme:

stužka
etiketa s číslicami 1-24
hodvábny papier
farebný celofán

preparation

príprava

1

Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.

2

Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.

3

Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.

4

Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihneme kolieska (priemer kolieska závisí od veľkosti bonbónov). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.

5

Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára

Nutričné hodnoty na recept Marcipánový adventný kalendár

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 603kJ
144kcal
1884kJ
450kcal
Tuk 7.13g 22.28g
Uhľohydrát 16.95g 52.98g
Bielkoviny 1.08g 3.39g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.