Flag

Matcha bábovka

asi 20 porcie
Jednoduché
30
Vegánska bábovka s Dr. Oetker Pudingom ar. Vanilka je perfektným víkendovým potešením.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
200 gcukor práškový
štipkasoľ
160 mlolej repkový
320 mlovsené mlieko
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na zafarbenie cesta
1,5 KLmatcha prášek
0,5 PLkurkuma
Na ozdobenie
100 gcukor práškový
30 mljavorový sirup
1 štipkamatcha prášek
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame všetky ingrediencie, aby vzniklo jemné a hladké cesto. Cesto následne rozdelíme na 2 polovice a jedno zafarbíme matcha práškom a kurkumou.

2

Do formy vystriekanej Backsprayem podľa návodu na obale nalejeme postupne obe polovice cesta, potom vidličkou preložíme alebo premiešame susedné cestá aby sa spojili. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 70 - 75 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

4

Na polevu preosieme  cukor do misy a vymiešame ho s javorovým sirupom, polevu nanesieme na bábovku lyžicou . Bábovku polejeme polevou, posypeme štipkou matcha prášku a necháme na 5 minút stuhnúť.