SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Medvedie labky

(0)
5 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Tradičné vianočné pečivo, ktoré nesmie chýbať na žiadnom slávnostnom stole. Medvedie labky nasiaknuté vôňou Holandského kakaa, Vanilkového a Vanilínového cukru a takisto Škoricového cukru Dr. Oetker.

asi 150 ks

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Medvedie labky

Na cesto:

350 g múka polohrubá
120 g orechy mleté (vlašské alebo lieskové)
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
210 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
6 ks klinček rozdrcený
250 g maslo zmäknuté
1 PL mlieko

Na obalenie:

150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
formička na medvedie labky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami, kakaom, cukrom, vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom a klinčekmi. Pridáme maslo a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky odpočívať. Potom cesto vtlačíme do maslom vymastených formičiek a poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

(10 minut 1 plech)

2

Medvedie labky necháme po upečení mierne vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Medvedie labky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 193 kJ
46 kcal
1763 kJ
421 kcal
Tuk 2.27 g 20.64 g
Uhľohydrát 2.56 g 23.30 g
Bielkoviny 1.12 g 10.17 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.