Flag

Mini Calzone

asi 23 ks
Stredne náročné
30
tip na skvelú párty
Zloženie
Príprava
Náš tip
Obmenou plnky môže byť chudé údené mäso, kečup, cesnak, špenát, zelenina, huby a pod. v obľúbených kombináciách.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePizza v prášku Dr. Oetker
150 mlvoda
2 PLolej
múka hladká na podsypanie
Na plnku
100 gsyr Eidam
1 ksvajce
50 gšunka
3 ksparadajky (malé)
korenie podľa chuti (oregano, bazalka, čierne korenie a pod.)
Na potretie
1 ksvajce
1 PLsemienka sezamové
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker
1

Cesto pripravíme podľa návodu na obale zmesi na pečenie Pizza Dr. Oetker, ale so 150 ml vody. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska s priemerom asi 7 cm (napr. okrajom hrnčeka alebo pohára).

2

Plnka

Šunku nakrájame na kocôčky, syr nahrubo nastrúhame. Rajčiny sparíme, ošúpeme, prekrojíme ich a odstránime jadierka – iba dužinu nakrájame na kúsky a pridáme k syru a šunke. Do tejto zmesi zamiešame vajcia a dochutíme obľúbeným korením.

3

Každé koliesko potrieme po okraji rozšľahaným vajcom a do stredu dáme trocha plnky. Koliesko v polovici prehneme, okraje spojíme a pritlačíme k sebe. Calzone uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme semiačkami sezamu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Doba pečenia: 20 - 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Obmenou plnky môže byť chudé údené mäso, kečup, cesnak, špenát, zelenina, huby a pod. v obľúbených kombináciách.