Flag

Moravské koláče

asi 20 ks
Stredne náročné
75
Vyskúšajte recept na tradičné moravské koláče s Droždím a Vanilínovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 lmlieko vlažné
100 gmaslo rozpustené
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce + 1 vajce na potrenie
Na tvarohovú náplň
500 gtvaroh mäkký
3 PLcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
1 KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na ozdobenie
slivkový lekvár
1 PLrum
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple 1 hod. vykysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto do 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10 – 15 minút.

2

Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom.

3

Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovú plnku rozdelíme na pripravené koláčiky. Pomocou lyžičky ozdobíme koláčiky slivkovým lekvárom zmiešaným s 1 PL rumu a podľa chuti posypeme hrozienkami. Dáme piecť.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: asi 200 °C

Teplovzdušná rúra: asi 170 °C