Flag

Mrkvové muffiny

asi 12 ks
Stredne náročné
60
Muffiny ako od zajačika so Škoricovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do cesta môžeme pridať korenie, napr. mletý kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
120 gcukor trstinový
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
polovica KLAróma vanilková Dr. Oetker
1 polievková lyžicajavorový sirup
100 mlolej
180 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
3 ksmrkva (stredne veľká)
70 gorechy vlašské
Na krém
200 gmaslo nátierkové
90 gcukor práškový
1 KLjavorový sirup
citrónová šťava (z polovice citróna)
50 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Aróma vanilková Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.

4

Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Do cesta môžeme pridať korenie, napr. mletý kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.