SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mrkvové muffiny

(0)
5 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

od zajačika

asi 12 k

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Mrkvové muffiny

Na cesto:

2 vajce
120 g cukor trstinový
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
polovica KL Aróma vanilková Dr. Oetker
1 polievková lyžica javorový sirup
100 ml olej
180 g múka polohrubá
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipka soľ
3 ks mrkva (stredne veľká)
70 g orechy vlašské

Na krém:

200 g maslo nátierkové
90 g cukor práškový
1 KL javorový sirup
citrónová šťava (z polovice citróna)
50 g maslo zmäknuté

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na muffiny (12 kusov)
12 ks papierové košíčky na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.

4

Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Mrkvové muffiny

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1951kJ
466kcal
1951kJ
466kcal
Tuk 33.17g 33.17g
Uhľohydrát 21.04g 21.04g
Bielkoviny 3.89g 3.89g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.