SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mrkvový koláč s medom a šľahačkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

originálny

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Mrkvový koláč s medom a šľahačkou

Na cesto:

400 g mrkva
400 g múka polohrubá výberová
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
200 ml olej

Na náplň:

220 g orechy vlašské
6 PL med

Na ozdobenie:

1 balíček Šľahačka v prášku light Dr. Oetker
150 ml mlieko
150 g čokoláda na varenie

preparation

príprava

1

Na cesto zmiešame postrúhanú mrkvu s múkou, pridáme olej, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 20 - 30 Minút

2

Nasekáme vlašské orechy, ktoré premiešame s medom a masu natrieme na vychladnutý korpus

3

Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale so 150 ml mlieka a rovnomerne ju rozotrieme na krém. Na záver nastrúhame na vrch čokoládu.

Nutričné hodnoty na recept Mrkvový koláč s medom a šľahačkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2236kJ
534kcal
1511kJ
361kcal
Tuk 32.33g 21.84g
Uhľohydrát 56.71g 38.32g
Bielkoviny 7.40g 5.00g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.