Flag

Muffiny s glazúrovanými jablkami

12 porcií
Jednoduché
60
Muffiny s jabĺčkami, karamelovým cukrom a vanilkovou pastou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Jablká môžeme před grilovaním mierne pokvapkať brandy.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 mlmlieko
1 ksbanán väčší
250 gmúka špaldová
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 zarovnaná PLPrírodné kakao Dr. Oetker
5 PLolej
50 mljavorový sirup
50 glieskovo-orieškový krém (nátierka) alebo kyslejšie džem napr. z ríbezlí alebo višní
Na obloženie
3 ksjablká (olúpané a nakrájané na tenké plátky)
50 gmaslo
3 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
50 mlcitrónová šťava
štipkasoľ
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
forma na muffiny (12 kusov)
papierové košíčky na muffiny
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mlieku rozmixujeme banán pomocou ponorného mixéra dohladka. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme mlieko s banánom, olej a sirup a metličkou vymiešame dohladka. Do formy vložíme košíčky a nanesieme do nich polovicu cesta. Pomocou lyžičky rozdelíme na cesto lieskovo-orieškovú nátierku alebo džem a zakryjeme zvyšným cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme jablká, pokvapkáme šťavou z citróna a polejeme 2 lyžicami rozpusteného masla premiešaného s 1 KL Vanilkovej pasty. Po krátkom ogrilovaní iba do zmäknutia, zasypeme jablká karamelovým trstinovým cukrom a necháme v rúre než skaramelizujú. Na povrch vychladnutých muffinov nanesieme ogrilované jablká.

Náš tip

  • Jablká môžeme před grilovaním mierne pokvapkať brandy.