Flag

Orechové srdiečko

asi 16 porcií
Stredne náročné
35
z lásky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.
Náš tip
Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
3 PLvoda teplá
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmúka hladká
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnané KLcukor práškový
150 gorechy vlašské mleté
2 - 3 PLlikér Amaretto
Na ozdobenie
250 gmaliny čerstvé alebo mrazené
50 gorechy vlašské rozpolené
2 zarovnané PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
formička v tvare srdca (22 – 24 cm)
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.

3

Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.

4

Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.

5

Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

Náš tip

  • Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.
  • Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm.