SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Orechové srdiečko

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

z lásky

asi 16 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Orechové srdiečko

Na cesto:

3 vajce
3 PL voda teplá
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g múka hladká
20 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnané KL cukor práškový
150 g orechy vlašské mleté
2 - 3 PL likér Amaretto

Na ozdobenie:

250 g maliny čerstvé alebo mrazené
50 g orechy vlašské rozpolené
2 zarovnané PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

formička v tvare srdca (22 – 24 cm)
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

2

Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.

3

Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.

4

Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.

5

Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Orechové srdiečko

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1097kJ
262kcal
1193kJ
285kcal
Tuk 19.56g 21.26g
Uhľohydrát 12.88g 14.00g
Bielkoviny 5.10g 5.55g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.