SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Palacinková torta

(0)
5 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý celok, pastva pre oči aj chuťové poháriky. Vyvážená kombinácia ríbezľového džemu a tvarohového krému so Zlatým klasom Dr. Oetker.

8 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Palacinková torta

Na cesto:

1 balenie Palacinky Dr. Oetker
500 ml voda

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 ml mlieko
50 g cukor
250 g tvaroh polotučný
200 - 250 g ríbezľový džem

Na ozdobenie:

ovocie čerstvé bobuľové

Ešte potrebujeme:

panvica na palacinky
tortová forma (Ø 18 cm)

preparation

príprava

1

Cesto na palacinky si pripravíme podľa návodu na obale. Z pripraveného cesta usmažíme asi 12 palaciniek s priemerom asi 15 cm a necháme ich vychladnúť.

2

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému pridáme tvaroh a vymiešame dohladka.

3

Vychladnutú palacinku potrieme džemom a vložíme ju do tortovej formy. Nanesieme tenkú vrstvu náplne. Tento postup opakujeme do spotrebovania palaciniek.

4

Dozdobíme zvyškom náplne a ovocím. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Palacinková torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 829 kJ
198 kcal
364 kJ
87 kcal
Tuk 2.34 g 1.03 g
Sacharidy 36.84 g 16.23 g
Bielkoviny 7.04 g 3.10 g