Flag

Polentový citrónový koláč

12 porcií
Jednoduché
90
Netradičné pohostenie na sviatočný stôl.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmaslo zmäknuté
140 gcukor
2 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
šťava a kôra z dvoch chemicky neošetrených citrónov
3 ksvajce
250 gmandľová múka
120 gpolenta
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na polevu
200 gcukor práškový
100 gsmotana kyslá (15%)
1 PLcitrónová šťava
kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovým cukrom, soľou, pastou, kôrou a šťavou z citróna dohladka. Po jednom zašľaháme vajcia a vmiešame mandľovú múku zmiešanú s polentou a kypriacim práškom dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Koláč necháme vychladnúť.

3

Na prípravu polevy v miske zmiešame cukor s kyslou smotanou a šťavou a vymiešame dohladka. Polevu rozotrieme na koláč a posypeme nastrúhanou kôrou.