Flag

Pudingový koláč s pečenými jablkami

asi 12 porcií
Stredne náročné
135
Kombinácia voňavých jabĺk a plnky zo Zlatého klasu Dr. Oetker Vás nadchne!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
250 gmúka hladká
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
150 gmaslo zmäknuté
Na jablkovú náplň
120 gslivky sušené
120 gmarhule sušené
4 PLrum
0,5 KLškorica mletá
5jablka (olúpaných, zbavených jadrovníkov)
Na náplň
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
50 gcukor
1,5 lmlieko
Na ozdobenie
30 gmandľové plátky
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom.  Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme asi 40 minút v chladničke odpočinúť.

2

Polovinu cesta nanesieme na dno vymazané a múkou vysypané formy a vidličkou na niektorých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Korpus necháme zachladnúť. Potom zo zbytku cesta vytvoríme valček, ktorým vyložíme vnútornú stranu korpusu a pritlačíme tak, aby nám vznikol asi 4 cm vysoký okraj.

4

Na jablkovú náplň slivky s marhuľami nakrájame na malé kúsky a vložíme do misky.  Vmiešame rum so škoricou, zamiešame a necháme odležať. Jablká poukladáme do kruhu na predpečené cesto a do stredov zbavených jadrovníkov nanesieme odležanú zmes.

5

Na náplň uvaríme Zlatý klas s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a ešte horúci nalejeme na ovocie.

6

Posypeme mandľovými  plátky. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 45 minút

7

Koláč necháme vychladnúť.