SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Punčový tunel

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

na sviatočný stôl

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Punčový tunel

Na cesto:

4 ks žĺtok
100 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
4 ks bielok
100 g múka polohrubá
polovica KL Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
20 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker

Na punčový sirup:

150 ml voda
5 PL červený sirup malinový, ríbezľový a pod.
šťava z 1 citróna
3 PL rum
1 KL Aróma punčová Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukor práškový
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na potretie a ozdobu:

150 g ríbezľový džem
1 balenie Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
3 PL mlieko

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)
potravinárska fólia

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škrobom a vareškou zľahka zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Z plátu nožom odkrojíme z dlhšej strany pruh 1 s veľkosťou 15 x 30 cm (na vyloženie formy) a pruh 2 s veľkosťou 11 x 30 cm (na zakrytie tunela). Oba pruhy potrieme džemom. Zvyšný plát 3 odložíme na neskoršie použitie.

3

Na prípravu punčového sirupu nalejeme do misy vodu, sirup, šťavu, rum a arómu. Pridáme cukor a metličkou dôkladne premiešame.

4

Formu vyložíme potravinárskou fóliou a plátom 1. Polovicu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmiešame kakao, namočíme druhú polovicu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátom 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a potrieme polevou.

Nutričné hodnoty na recept Punčový tunel

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 620kJ
148kcal
795kJ
190kcal
Tuk 0.58g 0.75g
Uhľohydrát 31.02g 39.77g
Bielkoviny 1.56g 2.00g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.