SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Púpavový sirup jednoducho i kreatívne

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jednoduchá príprava púpavového sirupu s Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker. Vyberte si jednoduchý variant alebo s pridaním mäty či zázvoru.

asi 1400 mililitrov

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Púpavový sirup jednoducho i kreatívne

Prísady:

8 hrste kvet púpavy (asi 200 ks)
1 l voda
1 kg cukor
2 ks citrón chemicky neošetrené
2 PL Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker

preparation

príprava

1

V horúcej prevarenej vode rozpustíme cukor a kyselinu citrónovú. Kvety púpavy očistíme a namočíme do vody, pridáme citróny nakrájané na tenké plátky. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín macerovať.

2

Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a asi 15 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Kreatívne varianty podľa chuti a nálady

Na prípravu Púpavového sirupu s mätou pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám niekoľko stoniek mäty piepornej (ca 15-20 g). Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.

Na prípravu Púpavového sirupu so zázvorom pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám 100 g očisteného zázvoru nastrúhaného najemno, alebo nakrájeného na tenké plátky. Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.

Nutričné hodnoty na recept Púpavový sirup jednoducho i kreatívne

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 13 kJ
3 kcal
724 kJ
173 kcal
Tuk 0.00 g 0.00 g
Sacharidy 0.85 g 42.62 g
Bielkoviny 0.00 g 0.00 g