Flag

Pusinkový dezert

asi 5 porcií
Jednoduché
105
Zaujímavá kombinácia chutí v originálnom dezerte Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Snehové pusinky možno tiež zafarbiť gélovými farbami Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
1 balíčekCrème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
300 mlmlieko studené
0,5 baleniaČokoládové kúsky Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
plech na pečenie
3dezertné poháre
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kúsky Dr. Oetker
1

V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielky s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a pusinky necháme v zatvorenej rúre vychladnúť.

3

V mise šľahačom vyšľaháme Crème Olé s mliekom podľa návodu na obale.

4

Na dno dezertných misiek alebo pohárov nalámeme niekoľko pusiniek, potom nanesieme Crème Olé a dozdobíme celými pusinkami a čokoládovými kúskami.

Náš tip

  • Snehové pusinky možno tiež zafarbiť gélovými farbami Dr. Oetker.