Quiche s kozím syrom a špenátom

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Korenistá slaná pochúťka s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 ks

stredná obťažnosť 40 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Quiche s kozím syrom a špenátom

Na obdĺžnikovú otváraciu formu (28 × 18 cm):

trochu tuk na pečenie

Krehké cesto:

200 g múka hladká pšeničná
0,5 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 ks vajce (veľkosť M)
0,5 zarovnané KL soľ
150 g maslo zmäknuté

Povrch:

asi 500 g listový špenát
2 PL maslo
soľ
korenie čierne mleté
trochu muškátový oriešok čerstvo nastrúhaný

Zálievka:

200 g syr kozí krémový
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
2 ks vajce (veľkosť M)
asi 50 g parmezán strúhaný

preparation

príprava

1

Príprava

Dno otváracej formy vymastíme. Predhrejeme rúru.

Elektrická rúra: asi 200 °C

Teplovzdušná rúra: asi 180 °C

Plynová rúra: asi 200 °C

2

Krehké cesto

Múku v mise zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme ostatné prísady a všetko spracujeme šľahačom (háky na miesenie) najprv krátko na najnižšom, potom na najvyššom stupni na hladké cesto. Cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto. Dobrú polovicu cesta roztlačíme na dno otváracej formy. Cestom obložíme aj okraj otváracej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý položíme na korpus a takým spôsobom popritláčame k forme, aby vznikol cca 2 cm okraj. Korpus viackrát poprepichujeme vidličkou. Formu vložíme na mriežku do rúry a cesto predpečieme.

Groove/Height: spodná tretina

Doba pečenia: asi 14 minút

3

Korpus necháme trochu vychladnúť na kuchynskej mriežke. Znížime teplotu rúry.

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

4

Povrch

Špenát preberieme a umyjeme. Maslo necháme rozpustiť na veľkej panvici. Za stáleho miešania v ňom asi 3 minúty podusíme špenát pri strednej teplote, kým nezavädne. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Špenát prípadne necháme odkvapkať v sitku a potom rovnomerne rozmiestnime na korpus.

5

Zálievka

Všetky prísady okrem parmezánu premiešame. Zálievku nalejeme na špenát a posypeme parmezánom. Upečieme.

Groove/Height: spodná tretina

Doba pečenia: asi 40 minút

6

Quiche uvoľníme z formy a podávame teplý.

Nutričné hodnoty na recept Quiche s kozím syrom a špenátom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1629 kJ
389 kcal
900 kJ
215 kcal
Tuk 29.47 g 16.28 g
Sacharidy 18.92 g 10.45 g
Bielkoviny 8.63 g 4.77 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie