Flag

Quiche s kozím syrom a špenátom

asi 8 ks
Stredne náročné
40
Korenistá slaná pochúťka s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžete použiť aj 500 g mrazeného špenátu. Nechajte ho rozmraziť v sitku a dobre vytlačte.
Náš tip
Namiesto špenátu môžete použiť aj zelenú špargľu alebo mangold.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Krehké cesto
200 gmúka hladká pšeničná
0,5 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 ksvajce (veľkosť M)
0,5 zarovnané KLsoľ
150 gmaslo zmäknuté
Povrch
asi 500 glistový špenát
2 PLmaslo
soľ
korenie čierne mleté
trochumuškátový oriešok čerstvo nastrúhaný
Zálievka
200 gsyr kozí krémový
150 gvegánska smotana
2 ksvajce (veľkosť M)
asi 50 gparmezán strúhaný
Na obdĺžnikovú otváraciu formu (28 × 18 cm)
trochutuk na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Príprava

Dno otváracej formy vymastíme. Predhrejeme rúru.

Elektrická rúra: asi 200 °C

Teplovzdušná rúra: asi 180 °C

2

Krehké cesto

Múku v mise zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme ostatné prísady a všetko spracujeme šľahačom (háky na miesenie) najprv krátko na najnižšom, potom na najvyššom stupni na hladké cesto. Cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto. Dobrú polovicu cesta roztlačíme na dno otváracej formy. Cestom obložíme aj okraj otváracej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý položíme na korpus a takým spôsobom popritláčame k forme, aby vznikol cca 2 cm okraj. Korpus viackrát poprepichujeme vidličkou. Formu vložíme na mriežku do rúry a cesto predpečieme.

Pozícia roštu: spodná tretina

Doba pečenia: asi 14 minút

3

Korpus necháme trochu vychladnúť na kuchynskej mriežke. Znížime teplotu rúry.

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

4

Povrch

Špenát preberieme a umyjeme. Maslo necháme rozpustiť na veľkej panvici. Za stáleho miešania v ňom asi 3 minúty podusíme špenát pri strednej teplote, kým nezavädne. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Špenát prípadne necháme odkvapkať v sitku a potom rovnomerne rozmiestnime na korpus.

5

Zálievka

Všetky prísady okrem parmezánu premiešame. Zálievku nalejeme na špenát a posypeme parmezánom. Upečieme.

Pozícia roštu: spodná tretina

Doba pečenia: asi 40 minút

6

Quiche uvoľníme z formy a podávame teplý.

Náš tip

  • Môžete použiť aj 500 g mrazeného špenátu. Nechajte ho rozmraziť v sitku a dobre vytlačte.
  • Namiesto špenátu môžete použiť aj zelenú špargľu alebo mangold.