SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Quiche s kozím syrom a špenátom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Korenistá slaná pochúťka s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 ks

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Quiche s kozím syrom a špenátom

Na obdĺžnikovú otváraciu formu (28 × 18 cm):

trochu tuk na pečenie

Krehké cesto:

200 g múka hladká pšeničná
0,5 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 vajce (veľkosť M)
0,5 zarovnané KL soľ
150 g maslo zmäknuté

Povrch:

asi 500 g listový špenát
2 PL maslo
soľ
korenie čierne mleté
trochu muškátový oriešok čerstvo nastrúhaný

Zálievka:

200 g syr kozí krémový
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
2 vajce (veľkosť M)
asi 50 g parmezán strúhaný

preparation

príprava

1

Príprava

Dno otváracej formy vymastíme. Predhrejeme rúru.

Elektrická rúra: asi 200 °C

Teplovzdušná rúra: asi 180 °C

Plynová rúra: asi 200 °C

2

Krehké cesto

Múku v mise zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme ostatné prísady a všetko spracujeme šľahačom (háky na miesenie) najprv krátko na najnižšom, potom na najvyššom stupni na hladké cesto. Cesto odložíme na 30 minút na chladné miesto. Dobrú polovicu cesta roztlačíme na dno otváracej formy. Cestom obložíme aj okraj otváracej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý položíme na korpus a takým spôsobom popritláčame k forme, aby vznikol cca 2 cm okraj. Korpus viackrát poprepichujeme vidličkou. Formu vložíme na mriežku do rúry a cesto predpečieme.

Groove/Height: spodná tretina

Doba pečenia: asi 14 minút

3

Korpus necháme trochu vychladnúť na kuchynskej mriežke. Znížime teplotu rúry.

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

4

Povrch

Špenát preberieme a umyjeme. Maslo necháme rozpustiť na veľkej panvici. Za stáleho miešania v ňom asi 3 minúty podusíme špenát pri strednej teplote, kým nezavädne. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Špenát prípadne necháme odkvapkať v sitku a potom rovnomerne rozmiestnime na korpus.

5

Zálievka

Všetky prísady okrem parmezánu premiešame. Zálievku nalejeme na špenát a posypeme parmezánom. Upečieme.

Groove/Height: spodná tretina

Doba pečenia: asi 40 minút

6

Quiche uvoľníme z formy a podávame teplý.

Nutričné hodnoty na recept Quiche s kozím syrom a špenátom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1629 kJ
389 kcal
900 kJ
215 kcal
Tuk 29.47 g 16.28 g
Sacharidy 18.92 g 10.45 g
Bielkoviny 8.63 g 4.77 g