Flag

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

asi 9 porcí
Jednoduché
25
netradičný
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na aspik
50 gparadajky väčšie
1 balíčekŽelatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
3 PLvoda
100 golivy zelené
100 golivy čierne
1 balíčekmozzarella
bazalka čerstvá pár lístkov
1 zarovnaná KLsoľ
polovica KLčili korenie
1 polievková lyžicacitrónová šťava
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
silikónová forma na muffiny
Picture - Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
1

Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.

2

Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.

3

Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.