SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

netradičný

asi 9 porcí

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Na aspik:

50 g paradajky väčšie
1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
3 PL voda
100 g olivy zelené
100 g olivy čierne
1 balíček mozzarella
bazalka čerstvá pár lístkov
1 zarovnaná KL soľ
polovica KL čili korenie
1 polievková lyžica citrónová šťava

Ešte potrebujeme:

ponorný mixér
silikónová forma na muffiny

preparation

príprava

1

Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.

2

Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.

3

Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 176kJ
42kcal
507kJ
121kcal
Tuk 2.93g 8.36g
Uhľohydrát 1.13g 3.22g
Bielkoviny 2.15g 6.15g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.