SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ryžový nákyp

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Sladké potešenie pre celú rodinu v podobe ryžového nákypu z Ryžovej kaše marhuľovej Dr. Oetker. Vyskúšajte urobiť mini verzie v zapekacích pohárikoch.

2 porcie

jednoduchá príprava 10 minut

Prísady

Prísady

na recept Ryžový nákyp

Prísady:

1 balíček Ryžová kaša marhuľová Dr. Oetker
150 ml voda horúca
1 ks žĺtok
20 g maslo rozpustené
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
kompót ové ovocie (marhule, slivky, višne) dôkladne odkvapkané
0,5 KL škorica mletá
1 ks bielok
10 g cukor

Ešte potrebujeme:

zapekacia misa 2x
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

V mise pripravíme kašu s horúcou vodou podľa návodu na obale a necháme asi 5 minút odstáť. Pridáme žĺtok, maslo a vanilkový cukor a zamiešame. Nanesieme do maslom vymastených misiek na zapekanie. Na povrch rozložíme odkvapkané ovocie a posypeme škoricou. Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na ovocie a vložíme do predhriatej rúry zapiecť dozlatista.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

Nutričné hodnoty na recept Ryžový nákyp

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 929kJ
222kcal
687kJ
164kcal
Tuk 10.33g 7.60g
Uhľohydrát 29.20g 21.47g
Bielkoviny 3.21g 2.36g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.