SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ryžový nákyp

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Sladké potešenie pre celú rodinu v podobe ryžového nákypu z Ryžovej kaše marhuľovej Dr. Oetker. Vyskúšajte urobiť mini verzie v zapekacích pohárikoch.

2 porcie

jednoduchá príprava 10 minut

Prísady

Prísady

na recept Ryžový nákyp

Prísady:

1 balíček Ryžová kaša marhuľová Dr. Oetker
150 ml voda horúca
1 ks žĺtok
20 g maslo rozpustené
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
kompót ové ovocie (marhule, slivky, višne) dôkladne odkvapkané
0,5 KL škorica mletá
1 ks bielok
10 g cukor

Ešte potrebujeme:

zapekacia misa 2x
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

V mise pripravíme kašu s horúcou vodou podľa návodu na obale a necháme asi 5 minút odstáť. Pridáme žĺtok, maslo a vanilkový cukor a zamiešame. Nanesieme do maslom vymastených misiek na zapekanie. Na povrch rozložíme odkvapkané ovocie a posypeme škoricou. Z bielka a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na ovocie a vložíme do predhriatej rúry zapiecť dozlatista.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

Nutričné hodnoty na recept Ryžový nákyp

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 929 kJ
222 kcal
687 kJ
164 kcal
Tuk 10.33 g 7.60 g
Uhľohydrát 29.20 g 21.47 g
Bielkoviny 3.21 g 2.36 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.